MCA Ucap tahniah ulang tahun ke-100 penubuhan Parti Komunis China

PENANG, 29 Jun: Naib Presiden MCA dan Pengerusi Jawatankuasa Pusat bagi Hal Ehwal China Dato Tan Teik Cheng mengucapkan tahniah kepada Song Tao, Menteri Jabatan Antarabangsa Jawatankuasa Pusat Parti Komunis China, sempena ulang tahun penubuhan Parti Komunis China yang ke-100.

Dalam satu kenyataannya, mengatakan bahawa dengan melihat kembali seratus tahun Parti Komunis China, yang telah berjaya memimpin China dan orang-orang China untuk terus maju, dan berinovasi dalam semua aspek pembinaan negara, Sejak MCA dan Parti Komunis China menandatangani memorandum pada pada 18 Julai 2014, banyak kerjasama dan pertukaran membuahkan hasil yang positif.

Tan Teik Cheng berharap kedua-dua pihak akan terus menjaga kerjasama yang erat di masa depan, dan terus memperkuat hubungan antara kedua-dua pihak, ia juga akan mengeratkan silaturahim antara Malaysia dan China, bekerjasama untuk kesejahteraan kedua-dua bangsa, dan membuka lembaran baru untuk hubungan dua hala antara kedua-dua negara.

Sumber: Oriental Daily

Dapatkan buku yang bertajuk Penchinaan Malaysia: Tergadaikah Tanah Kedaulatan Bangsa? (Pemenang Anugerah Buku Negara 2019) pada pautan dibawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Universiti Malaya anjur seminar sempena sambutan 100 tahun parti komunis china

Next Post

Kuasa Asing akan ‘Dipukul Kepala’ jika tindas China- Xi Jinping

Related Posts

Berminat Untuk Menyumbang?

Fokus adalah komuniti penulisan bebas dan tidak bermatlamatkan keuntungan.
Oleh itu, kami membuka ruang untuk individu-individu yang berminat menyumbang terutamanya bagi membantu kami dari sudut operasi.

Skip to content