Hakikat kemenangan Sebenar

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah swt kita selesai mengerjakan ibadah Puasa bagi tahun ini.

Ramadhan ini menyedarkan kita akan satu hakikat penting bahawa dunia Islam hari ini telah menjadi sangat lemah dan tidak mampu melawan dengan setanding kerana telah terpedaya dan masuk dalam percaturan dan permainan ‘Elit Global Yahudi’. 

“Elit Global Yahudi” pada hari ini menjadi aktor utama yang mengerakkan semua struktur yang telah dibina di peringkat global, rantau dan nasional.

Strategi mereka terdapat dalam semua bidang kehidupan manusia, disusun dalam lapis-lapis ilusi secara terinstusi, dan disokong oleh proksi dan penyokong di semua peringkat. Semua ini terangkum dalam sebuah ‘Grand Strategy’ dengan tujuan penguasaan dunia (hegemoni).

Strategi ini  menyekat fungsi dan potensi sebenar negara-negara Islam . Susunan yang ada meletakkan negara-negara Islam dalam fungsi yang sempit dan hanya menjadi “pak turut” kepada orde ini. Gerak geri pembangunan negara tertakluk di bawah konvesi undang-undang antarabangsa yang digerakan dan ditempa dengan cukup teliti oleh aktor-aktor elit global Yahudi ini.

Justeru bagi mengeluarkan Dunia Islam daripada cengkaman ini, maka adalah menjadi suatu kewajipan bagi kita merancang sebuah ‘Grand Strategy’ yang terbina daripada gabungan strategi pelbagai disiplin untuk mengubah permainan global dan membina semula kuasa Islam.

Inilah hakikat kemenangan sebenar umat Islam!

Wallahualam

Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar, Walillahilhamd!

Ketua Editor FOKUS
Asyraf Farique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

GAZA CONFLICT-Why not describe it as plain murder?

Next Post

al-Qassam Cipta Dron baharu buatan anak tempatan, balas serangan zionis

Related Posts
Skip to content